Mijn Naam Is Henk van der Heijden en ben samen op deze Foto’s te zien met mijn vrouw Ria Meijer.

Deze Website behandeld Een van de vele takken Van der Heijdens die in ‘s-Hertogenbosch wonen of gewoond hebben.Deze tak is door de eeuwen heen werkzaam geweest als goudsmeden,in de kledingindustrie ,en het onderwijs.

De oudste van der Heijden die ik tot nu toe gevonden heb isJoannes Philips-zoon van der Heijden uit het land van Gulik.[nog niet bekend waar].Deze Joannes trouwde in 1716 te Nuland bij’s-Hertogenbosch met Gijsberta Jacobs.

Verder verwijs ik naar mijn moeders naam Van Leerdam-Van Uden.Voor de familie van Leerdam zoek ik in het Rotterdamse maar ook in de omgeving Leerdam.De Familie van Uden is een zeer bekende fam in ‘s-Hertogenbosch .Met name Gerardus van Uden was de oprichter van de Zwanenbroederschap in deze stad.

Natuurlijk Ga ik ook de familie van mijn vrouw Ria Meijer-Gerritzen. Deze famlie is afkomstig uit de”Liemers” de streek Zevenaar en Lobith,en ook Duitsland,en waren beide schippersfamilies.

 

Hendrik en Ria van der Heijden.

De oudste akte gevonden van Joannes Philipsen van der Te Nulandwaarin staat dat hij afkomstig is uit het land van Gulick.Indie tijd behoorde een stuk brabant en Limburg ook tot Gulick dus de Exacte plaats is nog niet bekend??????????

généalogiques sur les nobles et anciennes maisons Van der Heyden, dite De la Bruyère, de Bylandt van der Moten etc., Anvers, 1847. Vertaling uit het Frans door J.L. van der Heyden Kijk bij Geschiedenis.

We stellen eerst onze ouders en grootouders voor en verdiepen ons daarna in het wel en wee van onze voorouders.

BEGINT U BIJ Stamboom BIJ OWEN VAN DER HEIJDEN

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *